Wauw!! Boekencontract bij Ambo|Anthos getekend

Deze week tekende ik een boekencontract voor mijn debuut bij uitgeverij Ambo|Anthos. Een droom die uitkomt. Enorm veel zin om aan de slag te gaan met dit boek over… schaatsen natuurlijk.

Uit het persbericht van Ambo|Anthos:

In de zoektocht naar haar eigen fascinatie voor natuurijs stuit marathonschaatser Jessica Merkens op de ongelofelijke verhalen van haar voorgangsters, die niet alleen de strijd aangingen met de vermoeidheid of elementen, maar ook met vooroordelen en belemmeringen uit de maatschappij.

Al tien jaar rijdt marathonschaatser Jessica Merkens in het landelijke vrouwenpeloton, waar ze meerdere keren op het podium stond en vijf keer de Alternatieve Elfstedentocht finishte. Maar de échte Elfstedentocht, die reed ze nog nooit. En dat terwijl er bij de eerstvolgende tocht voor het eerst een officiële vrouwenwedstrijd verreden wordt. In de zoektocht naar haar eigen fascinatie voor schaatsen stuit ze op de ongelofelijke verhalen van haar voorgangsters, die niet alleen de strijd aangingen met de vermoeidheid of elementen, maar ook met vooroordelen en de verwachting die de maatschappij van hen had. Een bloemlezing van de avonturen van echte schaatsheldinnen, waarin de Nederlandse schaatsgeschiedenis en emancipatie in sport vervlochten zijn. 

Jessica Merkens (1991) is marathonschaatser en sport- en onderzoeksjournalist. Ze woont in Utrecht. Ze schaatst sinds 2011 marathons op het hoogste niveau en behaalde meerdere podiumplekken. Ze schreef eerder over sport en schaatsen voor o.a. Reporter Radio, NRC en de Volkskrant. Ook is ze maker van de Elfsteden Podcast.

We verwachten dat haar boek januari 2023 bij ons verschijnt.

Pre-order boek ‘Op eigen houtje’

Wil je nu al Op eigen houtje pre-orderen? Dat kan!

Scroll naar boven