Interview ijsdanspaar Sherim en Chelsea: samen sterker

Of ik een verhaal wilde maken met een ijsdanspaar. Ja hoor! … wat is ijsdansen? Wat volgde was één van de leukste interviews die ik afgelopen jaar deed. Lees het interview met Sherim van Geffen en Chelsea Verhaegh in de nieuwste Proskating Magazine, met prachtige foto’s van kunstenaar Vincent Riemersma ! 

Voor het eerst sinds jaren heeft Nederland een ijsdanspaar dat op internationale toernooien uitkomt: Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen. Waar de gemiddelde Nederlander wel bekend is met de Suzanne Schultings en Sven Kramers, beoefenen Chelsea en Sherim in de anonimiteit en met mini-budgetten topsport. Ondertussen halen ze mijlpalen waarvan ze niet durfden te dromen. Nu durft het jonge ijsdanspaar langzaam ook te dromen van dat toernooi dat alles overstijgt: de Olympische Spelen.

Jullie zijn een stelletje…

Er klinkt hard gelach vanuit de telefoon.

Niet?

Sherim: “We horen het wel vaker. Maar we zijn alleen partners op het ijs.” Chelsea: “Je ziet elkaar iedere dag, komt samen in allerlei situaties terecht. Sommige topdansers hebben ook ‘marriage counseling’. Eigenlijk is het een compliment om te horen. Het betekent dat de chemie die we op het ijs hebben ook overkomt.”

Sherim: “Chelsea heeft wel een hele grote plaats in mijn leven.”

Chelsea: “Je bent bijna familie voor me soms, ik zie ze minder dan jou eigenlijk.”

Sherim: “Elke dag vijf, zes uur. Dan kan er weleens een botsing plaatsvinden. Als het even niet loopt zitten we na de training gewoon heel gezellig stil in de auto, met de radio hard aan.”

Chelsea lacht: “Goed praten helpt. Je wil allebei zo graag, we hebben zoveel doelen en dromen. En we hebben geen trainer, we trainen elkaar. Dat is niet altijd makkelijk. Maar we komen er elke dag goed uit.”

Bekijk Proskating Magazine in mijn portfolio.

Het hele interview met ijsdanspaar Sherim van Geffen en Chelsea Verhaegh lezen?

Lees verder op proskating.nl of bestel Proskating Magazine hier.

Scroll naar boven