Interview circusartiest Anne Tauber: ‘Ik ga nooit kiezen, nooit!’

Voor Proskating Magazine sprak ik Anne Tauber. Anne (25) is een zeldzaam geval. Een sportieve duizend, of misschien wel honderdduizendpoot. De kleine spring-in-’t-veld behoort tot de top in mountainbiken en marathonschaatsen. Afgelopen winter voegde ze, nadat de schaatswedstrijden werden afgelast, ook nog eens veldrijden aan dat rijtje toe. Na enkele sterke wedstrijden mocht ze meteen debuteren op het wereldkampioenschap in de Belgische kustplaats Oostende. Een gesprek over sportplezier, drijfveren en trainen als circusartiest.

Je werd meteen vijftiende op het WK veldrijden. Hoe heb je dat ervaren? 
“Het was een atypisch parcours, met al dat zand. Ik was gespannen, ik wist niet zo goed hoe ik het nou ging doen. Je voelt je hopeloos in het zand, heel raar. Een beetje zoals die Alternatieve Elfstedentocht die we reden op dooi ijs, dat je tot je knieën in de pap staat en eigenlijk niet kan bewegen. Zóveel weerstand. Ik dacht, ‘wat doe ik hier?’. Maar gedurende de race bouwde ik steeds meer vertrouwen op en ging het heel goed.”

Die lengte was vast een eitje voor je.
“Mensen zeiden na afloop van het WK, ‘dit was zo’n zware wedstrijd!’ En ik dacht, ik snap wat je bedoelt.. Maar nee. Ik ben na vijftig minuten klaar, dan kan ik lekker warm douchen en wordt mijn fiets zelfs voor me schoongemaakt. Verder hoef ik niks te doen! Het was zeker zwaar, maar zó anders. Daar moest ik wel om lachen.”

Bekijk Proskating Magazine in mijn portfolio.

Het hele interview met Anne Tauber lezen?

Bestel Proskating Magazine hier.

Scroll naar boven