Dit is wat ik afgelopen seizoen deed bij schaatsen.nl

Na een olympisch seizoen is het tijd om te evalueren. Een kleine shortlist van dingen die ik deze winter heb gedaan bij schaatsen.nl!

Toernooien

Als verslaggever bij EK’s, WK’s, worldcups en NK’s deed ik onder andere liveblog verslag en interviewde ik rijders. Het absolute hoogtepunt was het WK allround in het olympisch stadion. Een -ondanks de regen- stadion vol met schaatsfans zag een door de weerselementen prachtig onvoorspelbaar toernooi. Ook was ik deze winter onder andere bij de wereldbeker in Thialf, waar ik Martina Sáblíková interviewde over de zenuwpijn in haar rug en haar verloren voorseizoen

Statistiek artikelen

In aanloop naar de Olympische Spelen maakte ik het artikel ‘vijf prangende vragen over de komende Olympische Spelen’ en met 20.748 unieke paginaweergaven is dit tot nu toe het best gelezen artikel van 2018. Als Sven en Ireen een land waren, waar zouden ze dan geeïndigd zijn op de medaillespiegel? Uit welke provincie komen de meeste olympische schaatsers vandaan? En hoe wordt de voorspelling van de medaillespiegel eigenlijk gemaakt?

Ted-Jan Bloemen

In het najaar van 2017 kreeg ik de kans om NederCanadees Ted-Jan Bloemen en zijn coach Bart Schouten één op één te interviewen in de lobby van Hotel Wolvega voorafgaand aan de World Cup in Heerenveen. Het leverde deze longread op, waarin Ted-Jan in volle overtuiging zei dat er niemand sneller zou zijn dan hij in PyeongChang. Een paar maanden later werd Ted-Jan olympisch kampioen op de 10 kilometer.

Concepten bedenken voor social media

Deze winter bedachten we het #kluunbaas Kluunpakket voor lezers die hun allermooiste kluunfoto instuurden. Een prijzenpakket waarin een boek van schrijver Kluun niet kon missen natuurlijk! 😉

Ook bedacht ik samen met collega Maayke speciaal voor de Olympische Spelen de ‘Hilbert je moet nog een rondje’ ultieme olympische bingoschaatskaart waar schaatsfans tijdens het kijken klassieke kreten van de commentator konden wegstrepen, zoals ‘dat wordt een lastige wissel’ en ‘rake klappen’, om zo #schaatsbingo te halen.

Met deze acties en een actieve social media strategie wisten we zo in één jaar tijd de Facebookpagina van schaatsen.nl te laten groeien naar 20.000 volgers, en ook de verstofte Instagrampagina groeide in één seizoen van 1000 naar meer dan 5000 volgers.

Marathonschaatsen

Helaas alweer geen Elfstedentocht deze winter, maar natuurlijk kon ik mijn eigen mooie sport niet links laten liggen. Ik schreef onder andere longreads met recordhoudster Daniëlle Bekkering over haar liefde voor de sport op de vooravond van haar allerlaatste seizoen, en ik sprak met multitalent Janneke Ensing over de combinatie van schaatsen en wielrennen. 

Lees meer over schaatsen.nl in mijn portfolio

Scroll naar boven