NIEUW: Lancering GIBL Podcast

In de GIBL Podcast ga ik in gesprek met mensen die op een inspirerende manier naar de gebouwde leefomgeving kijken. Op weg naar een duurzamere wereld wil Nederland voor 2050 een circulaire economie realiseren, waarin grondstoffen worden hergebruikt en geen afval bestaat. Tegelijkertijd is voorspeld dat de afvalberg juist tot die tijd groeit met 70%. Hoe gaan we die circulaire economie waarmaken?

GIBL Podcast is een initiatief van verlichtingsproducent TRILUX. Montage door Maayke Grootscholten (Studio Wolkenplukkers).

#4 Cécile van Oppen

Cécile van Oppen is medeoprichter van adviesbureau Copper8, waar ze organisaties helpen bij de transitie naar een circulaire economie. Hoe doe je dat concreet, je organisatie of project circulair opzetten? En wat zijn de huidige belemmeringen? 


#3 Daan Kosterman

Daan Kosterman is projectleider circulariteit bij modulair bouwer Jan Snel. De bouwsector produceert veel afval en heeft een hoge CO2 uitstoot. De oplossing ligt misschien wel in modulair bouwen: een gebouw opbouwen uit losse elementen, als legoblokjes. Zodat je het kan demonteren als het weer weg moet. Zonder sloopkogel. 


#2 Maayke Damen

Maayke Damen is oprichter van de Excess Materials Exchange, waar gebruikte materialen worden gekoppeld aan de meest hoogwaardige hergebruiker. En dat is hard nodig. Terwijl Nederland in 2050 circulair wil zijn, is voorspeld dat de afvalberg juist tot die tijd groeit met 70%. Wat kunnen we daar allemaal mee?


#1 Erik de Wildt

Erik de Wildt is lichtontwerper voor architectuur, musea, en films. Vanuit zijn film- en tv ervaring weet hij precíes hoe je met lichtkleuren en contrasten bepaalde emoties kan opwekken bij mensen. Nu gebruikt hij die kennis ook bij lichtontwerpen voor gebouwen. En daar is nog een wereld te winnen, denkt hij. 

Meer weten over GIBL Podcast?

Bekijk Get Inspired By Light in mijn portfolio.

Scroll naar boven