It giet oan! Lancering Elfsteden Podcast

Al bijna twee jaar liep ik met het idee om een podcast te gaan starten over de meest mythische tocht aller tochten: de Elfstedentocht. En nu is hij eindelijk daar: de Elfsteden Podcast!

Als marathonschaatser train ik me iedere zomer het schompes in de hoop dat het die winter erop flink gaat vriezen. Want de echte Nederlandse natuurijsklassiekers, met de Elfstedentocht als ultieme wedstrijd, die zou ik heel graag nog eens willen meemaken.. Eigenlijk best raar. Trainen voor een tocht die waarschijnlijk, misschien, nooit meer komt.

Totdat die Siberische beer, de duif van speaker Jannes of de weermodellen van Piet Paulusma erop wijzen dat er een Elfstedenwinter in aantocht is, ga ik de verhalen ophalen van de gelukkigen die de Elfstedentocht wél hebben gereden. Oud-marathonschaatsers, toerrijders, Koek en Zopie standhouders, Friese burgemeesters, toeschouwers. Alles om die Tocht toch nog een beetje te kunnen beleven.

Elfsteden Podcast #1: Wim en Betty Westerveld

Wim en Betty Westerveld marathonschaatsen Elfstedentocht Elfstedenpodcast Jessica Merkens
Wim en Betty Westerveld

Voor de eerste aflevering sprak ik met oud-schaatsers Wim en Betty Westerveld. Beiden ook van de Utregse ijsbaan. Ik ken ze al vanaf dat ik begon met marathonschaatsen, tien jaar geleden. Wim werd zesde in ’85 en Betty werd zelfs twee keer tweede, in ’85 en ’86. Over samen trainen, man-vrouw verschillen, de Labello schaatsploeg, dikke premies en bevroren voeten.

“Ze wilden me opnemen in het ziekenhuis. Ik zei, ‘man, hoe kun je me nou opnemen? Ik kom van de Elfstedentocht! Ik ga toch niet in een bed liggen!'”

Petje.af/elfstedenpodcast

Je kan me helpen door een donatie te doen of lid te worden van de Elfsteden Podcast club, via www.petje.af/elfstedenpodcast. Dankzij je donatie kan ik de podcast blijven maken.

Elfsteden Podcast volgen

Beluister de Elfsteden Podcast in iTunes, Spotify, Google Podcasts of in je webbrowser. En vergeet niet een review achter te laten in iTunes! Dat helpt de vindbaarheid van de Elfsteden Podcast enorm. Op de hoogte blijven? Volg de Elfsteden Podcast op Facebook, Instagram en Twitter.

Scroll naar boven