Elfsteden Podcast: nieuwe aflevering online! Met mijn oom Maas, over de liefde voor natuurijs en natuurlijk dé Tocht

Na een heerlijk natuurijsweekend leek het me een goed idee om de schaatskoorts wat te verlengen, met een nieuwe Elfsteden Podcast aflevering! Dit keer met mijn oom Maas. Hij liet me afgelopen zondag al de mooiste slootjes en meren zien in Friesland. Ik snap nu een klein beetje waar hij over praat als hij vertelt hoe mooi die Elfsteden ervaring is.

Mijn oom Maas is een nuchtere kaasboer. Hij reed de Elfstedentocht drie keer als toerschaatser. Schaatsende boeren, een gouden combinatie. Evert van Benthem leerde kaas maken van mijn oom, vlak voordat hij de Elfstedentocht won. We praten over de vette eieren van tante Miep, de Hel van het Noorden en zijn liefde voor natuurijs.

‘Nederland is vanaf het water zo schitterend mooi. Op natuurijs zijn alle mensen gelijk, iedereen heeft schik van het schaatsen’

Te beluisteren in je podcastapps (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts) en via de webbrowser.

Nieuwe sponsoren: Boomsma Distilleerderij en Haak Chicory

De oplettende luisteraar hoort het: de Elfsteden Podcast heeft twee nieuwe sponsoren! De Friese distilleerderij Boomsma (bekend van de oudhollandse Beerenburger) en witlofverwerker Haak Chicory maken het mogelijk dat ik deze winter weer wat afleveringen kan maken.

Word lid en ontvang een unieke Elfsteden Podcast heupfles!

Word via petje.af/elfstedenpodcast lid van de podcast, en ontvang een unieke Elfsteden Podcast heupfles! Kom goed beslagen ten ijs met dit opwarmertje en steun tegelijkertijd deze podcast 😉

IJskoude groet, Jessica

Scroll naar boven