Op zoek naar een sportief bedrijfsuitje of winterse lezing?

LEZINGEN

Een interactieve en enthousiaste lezing over de Elfstedentocht en de schaatsheldinnen uit Op eigen houtje.

Meer informatie

SCHAATSCLINICS

De fijne kneepjes van schaatsen leren op de Utrechtse Vechtsebanen tijdens een sportief bedrijfsuitje. Voor beginners en gevorderden. Te combineren met een lezing en horeca arrangementen.

Meer informatie

OP EIGEN HOUTJE GESIGNEERD

Geef Op eigen houtje als presentje aan medewerkers, gesigneerd en ingepakt in uniek houtjes inpakpapier. Of als relatie- of kerstgeschenk.

Meer informatie

Wat deelnemers ervan vonden

Na een schaatsclinic op de Jaap Edenbaan, waar Jessica zelf aan meedeed en ons heeft voorzien van de nodige tips, heeft ze een presentatie gegeven over de ervaringen van vrouwelijke deelnemers in de geschiedenis van de Elfstedentocht. Dit werd afgesloten met een interactieve quiz. Jessica is een leuke en goede host en heeft gezorgd voor een top avond met onze collega’s!

Elske Cornelisse – nlmtd consulting

‘Wij zijn als schaatsvereniging heel blij een tevreden dat we Jessica een lezing hebben laten verzorgen na onze jaarlijkse ALV. Een levendige presentatie met veel interessante en verborgen informatie over de geschiedenis van de Elfstedentocht en de benarde positie van de vrouwen daarin. We waren van begin tot eind geboeid door haar interactieve lezing. Geen wonder dat na afloop er flink wat boeken gekocht werden’

Recreatieve Schaatsvereniging Noord-Limburg

‘Na een leerzame clinic en heerlijke Hollandse hap gaf Jessica een inspirerende keynote over de avonturen van echte schaatsheldinnen in de Elfstedentocht. Na afloop kregen we het persoonlijk gesigneerde boek als aandenken mee naar huis. Een pracht event. Ken je eigen geschiedenis!’

Wilco van Rooijen – Bergbeklimmer en auteur Overleven op de K2 

‘Tijdens haar lezing in het Fries Scheepvaart Museum nam Jessica haar publiek op enthousiaste en toegankelijke wijze mee in de verhalen van de vrouwen in de Elfstedentocht. Het is goed dat zij dit stuk vrouwengeschiedenis voor het voetlicht brengt. Dat ze het rechtstreeks kon koppelen aan onze collectie, maakt dat die objecten voortaan nog meer tot de verbeelding spreken’

Hester Postma – Directeur Fries Scheepvaart Museum

‘Wat heb ik genoten van Jessica’s lezing. De aanwezigen van De Tafel van Weesp vielen met hun neus in de boter. Leuk om te zien dat er veel foto’s zijn opgenomen in het boek. Ik duim voor een stevige vorstperiode voor jou!’

Carola Kesteloo – De Tafel van Weesp

LEZINGEN & SCHAATSCLINICS

Lezingen

Also possible in English

In een uur tijd neem ik je op een interactieve en enthousiaste manier mee in de magie van schaatsen op natuurijs, en waarom dat zo’n historische aantrekkingskracht heeft op ons Hollanders. Ook vertel ik enkele bijzondere verhalen van schaatsheldinnen uit Op eigen houtje. Zij gingen tijdens de Elfstedentocht niet alleen de strijd aan met de elementen of henzelf, maar ook met de verwachtingen die de maatschappij van hen had.

Aansluitend wordt de kennis getest met de enige echte Muts op – Muts af quiz, waar winterse prijzen mee te verdienen zijn.

Duur: 30-60 minuten (in overleg)
Thema’s: Schaats- en Elfstedengeschiedenis, emancipatie
Inbegrepen: Muts op – Muts af quiz met prijzen
Optioneel: Op eigen houtje als presentje voor alle aanwezigen, gesigneerd en ingepakt in speciaal houtjes inpakpapier

Voor wie? Voor bedrijven, ijsclubs, verenigingen en organisaties. Wil je dat ik kom spreken op je school? Ik ben ook aangesloten bij de Schrijverscentrale.

Vraag een offerte aan

Schaatsclinics – van oktober tot maart

Also possible in English

Op het ijs leer ik je de fijne kneepjes van schaatsen bij. Voor beginners en gevorderden. Een sportief bedrijfsuitje te combineren met een lezing en horeca arrangementen (bijvoorbeeld via de Vechtsebanen)

Waar: o.a. Utrecht en Haarlem (andere locaties in overleg)
Voor wie: beginners en gevorderden
Optioneel: te combineren met een lezing + winters stamppotbuffet (zie de website van de Vechtsebanen)

Vraag een offerte aan

Op eigen houtje als relatie- of kerstgeschenk

Geef Op eigen houtje als presentje aan alle deelnemers of medewerkers, gesigneerd en ingepakt in speciaal houtjes inpakpapier. Ook leuk als relatie- of kerstgeschenk.

Bestel Op eigen houtjeMail mij voor samenwerkingsmogelijkheden

Alvast in winterse sferen komen?

Scroll naar boven