De MAX! Over Elfsteden Podcast en de Hel van ’63 (Omroep MAX |NPO Radio 5, 17 januari 2022)

Morgen is het 79 jaar geleden dat Reinier Paping de Elfstedentocht van 1963 won. Ook Klaas Schaap en Stien Kaiser reden deze barre tocht. Jessica interviewde ze voor de Elfsteden Podcast. Wat maakte deze schaatsers tot zulke bikkels? En waar komt die Elfstedentocht fascinatie van schaatser Jessica vandaan?

Beluister item
04112021 BVSC Radio 1 Elfsteden Podcast Jessica Merkens

B.V.S.C. over de Elfsteden Podcast (BNNVARA | NPO Radio 1, 4 november 2021)

Het is buiten guur en grijs, het kwik daalt langzamerhand en dan worden de schaatsen alweer geslepen. Marathonschaatser Jessica Merkens gaat nog net een stapje verder, die is het hele jaar in de ban van de tocht der tochten. Ze maakt namelijk de Elfsteden Podcast en e schrijft ook nog eens een boek over die Elfstedentocht. Hoog tijd dus om Jessica eens uit te nodigen in de studio van B.V.S.C.

Bekijk item

Schaatsster Jessica maakt podcasts en boek over Elfstedentocht: ‘Ach, die vrouwen halen de finish toch niet’ (AD Utrecht, 24 oktober 2021)

Ze mocht gisteren eindelijk weer aan de bak in de topcompetitie van het marathonschaatsen. Maar wat zou Jessica Merkens uit Utrecht graag het ‘it giet oan’ als startschot van de Elfstedentocht willen horen. ,,Dat is een soort Olympische Spelen 3.0 voor een marathonschaatser.”

Lees meer

Sportjournalisten terug langs de lijn? Jessica Merkens vertelt over haar ervaringen (Vrouweninsport.nl, 27 november 2020)

2020 had een prachtig sportjaar moeten worden, met onder andere de Olympische Spelen in de zomer. Maar het coronavirus gooide de afgelopen periode roet in het eten.

Deze week sprak ik met Jessica Merkens, freelance (sport)journalist- en onderzoeksjournalist. Daarnaast is ze actief als marathonschaatser. Hoewel haar wedstrijden uit de kalender verdwenen, heeft ze het op werkgebied nog altijd druk.

Lees meer